TGL Logo

Intermodal Taşımacılık

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi alın

Bizi Takip Edin

Intermodal Lojistik

TET Global Lojistik olarak likit kimyasal maddelerin kara yolu, demir yolu ve deniz yolu entegre (intermodal) taşımacılığını yaparak ürüne sipariş noktasından teslimat noktasına kadar lojistik sürecin her aşamasında eşlik ediyoruz. 300’ü aşkın araçtan oluşan geniş filomuz ve deneyimli ekibimiz ile ADR ve SQAS standartları çerçevesinde kaliteli, güvenli ve çevre dostu intermodal taşımacılık olanağı sunuyoruz. 

Solventaş, Poliport, Yılport, Altıntel ve Evyap Port gibi uluslararası limanlara, yurt içi ve yurt dışı bağlantılı karayolları ve demiryollarına ev sahipliği yapan İzmit Körfezi’ne bağlı Dilovası’nda bulunan operasyon merkezimiz ile intermodal taşımacılık hizmeti veriyoruz. Deneyimli ekibimiz ve teknolojik altyapımızla tehlikeli ve tehlikesiz likit kimyasalların global ağda güvenli ve sorunsuz dolaşımını sağlıyoruz. 

Günlük ortalama 10.000 ton likit kimyasal taşıma kapasitesine sahip, 300’ü aşkın araçtan oluşan geniş filomuz ile Türkiye ve Avrupa genelinde, konteyner taşımacılığında ise dünya üzerindeki tüm noktalar arası ulaşım olanağı sunuyoruz. Tamamı 316 L kalite paslanmaz çelik kromdan oluşan, ısı kontrollü L4BH tipi kara tankerleri ve Eurotainer markalı konteynerlerimiz tehlikeli madde taşımacılığı için uygundur. 

Kompresör ve pompa donanımlarına sahip, izolasyonlu kara tankerlerimiz üç ile beş bölmeden oluşmakta ve tek seferde altı farklı kimyasal maddeyi taşıyabilmektedir. Tankerler dişli, loblu ve elektrikli olup 15.000 ton – 25.000 ton arası yükleme kapasitesine sahiptir. Tank konteynerler ise 20.000 – 33.500 litre arası yükleme olanağı sunar. 

Tamamı mobil iletişim sistemleriyle donatılmış araçlarımızla müşterilerimize tüm lojistik süreci birebir takip olanağı sunuyoruz. Alanında uzman ekibimiz ve SRC 5 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sürücü Belgesi’ne sahip, deneyimli sürücü kadromuz ile iş sağlığı ve güvenliği yönetiminde İngiliz Standartlar Enstitüsü’nün OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Yönetim Sistemi kriterleri doğrultusunda intermodal taşımacılık çalışmalarımızı yürütüyoruz. 

Intermodal lojistik faaliyetlerimizde, taşıdığımız kimyasal maddeleri olası tüm hasar ve kayıplara karşı kapsamlı koruma altına alıyoruz. Trafik ve hırsızlıktan kaynaklı maddi kayıplara karşı yapılan kasko sigortalarına ek olarak, kaskonun ihtiyari mali mesuliyetini artıran Hasar Fazlası Sözleşmesi yapıyoruz. Ayrıca Nakliye Sigortası ile taşınan üründe yaşanabilecek tüm hasar ve kayıpları telafi etmeyi amaçlıyoruz. 

Intermodal taşımacılık çalışmalarımızı T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen yasalar çerçevesinde ve ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı’na uygun olarak yürütüyoruz. Araçlarımızda EURO5 ve EURO6 motor teknolojisi kullanarak, sağlıklı bir gelecek için çevresel sürdürülebilirliğe ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyoruz. 

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından 1968’de yürürlüğe konulan Avrupa Antlaşması (ADR), kara yoluyla taşınan tehlikeli kimyasalların paketlenmesi ve işaretlenmesi, tehlikeli madde taşıyan araçların yapımında kullanılması gereken malzemelerin ve araçların operasyon kapsamının tanımlanması gibi teknik düzenlemeleri içermektedir. Antlaşma, tehlikeli kimyasal maddelerin çevre sağlığının ve güvenliğinin korunarak taşınmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu açıdan tehlikeli madde taşımacılığı yapan firmaların, operasyonlarını ADR kurallarına uygun olarak yürütmesi önem taşımaktadır. 

SQAS kara yolu taşımacılığı, aracılık yapan ve intermodal taşımacılık hizmeti veren şirketlerin performanslarını, kalite, güvenlik, sağlık, emniyet, çevresel ve kurumsal sosyal sorumluluk standartlarını belirleyen bir programdır. Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi, SQAS ile lojistik firmaların düzenli olarak denetimini sağlamakta ve sektörün hizmet kalitesini korumayı amaçlamaktadır. Bu açıdan SQAS, kimya lojistiği sektöründe önemli bir değerlendirme programı olarak kabul edilmektedir.

Intermodal taşımacılık, bir ürünün taşıma biçimleri değiştirilerek yük üzerinde bir işlem yapılmaksızın birden fazla noktaya taşınması yöntemidir.

Intermodal Taşımacılık Hakkında Sık Sorulan Sorular

Intermodal taşımacılık nedir?

Taşıma kabı değiştirilmeksizin en az iki farklı taşımacılık modu kullanılarak yapılan taşıma şekli intermodal taşımacılık olarak adlandırılmaktadır. Intermodal taşımacılık, taşıma maliyetlerinin azaltılmasını aynı zamanda en çevreci çözümün sunulmasını sağladığından sıklıkla tercih edilir. Intermodal taşımacılık hizmeti kapsamında yüklerin yer aldığı taşıma araçlarında ya da konteyner çeşitlerinde bir değişiklik yapılmaz. Yükler, sevkiyat başladığında hangi taşıma aracına yerleştirildiyse sevkiyatın sonuna kadar aynı taşıma aracında kalır. Sadece taşıma modları değişir. Taşınan yük üzerinde elleçleme ya da farklı bir işlem yapılmadan yükün birden fazla noktaya ulaştırılması sağlanabilir.

Hangi tür yükler intermodal taşımacılık için uygundur?

Kuru yük konteynerlerindeki mamul mallar gibi bozulmaz yükler, bozulabilir ya da yalıtımlı kaplarda sıcaklık kontrolü yapılması gereken yükler, soğutulmuş konteynerlerde tutulması gereken tarım ürünleri ya da deniz ürünleri gibi çabuk bozulan, soğutulmuş ve donmuş yükler, düz raflı konteynerlerde ve düz platformlarda taşınan inşaat malzemeleri, araçlar, bölünemez yükler, kereste, makine ve inşaat ekipmanı gibi büyük boyutlu yükler, tank konteynerlerinde sevk edilen dökme tehlikeli ya da tehlikesiz kimyasallar, sıvılar, yağlar ve gıda ürünleri intermodal taşımacılık için uygundur.

Intermodal taşımacılık için hangi taşıma yöntemleri kullanılır?

Intermodal taşımacılık hizmetinde yalnızca taşımacılık modu değişir, diğer bir deyişle ürün ve eşyaların taşındığı araç değişmez. Bu kapsamda deniz yolu, karayolu, havayolu ve demir yolu kombinasyonu yapılması mümkündür. Intermodal taşımacılık yönteminde taşımacılık sektöründeki nerdeyse tüm türler kullanılır. Bu sayede diğer tüm taşımacılık yöntemlerinden farklı avantajlar sağlar. Düşük maliyetli ve hızlı bir yöntem olması nedeniyle intermodal taşımacılık hizmetlerinden yoğun bir şekilde faydalanılır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken alanında uzman ve deneyimli markalardan intermodal taşımacılık hizmeti alınması olmalıdır.

Intermodal taşımacılık avantajları nelerdir?

Malların transferi yerine yalnızca taşıma birimlerinin transferi yoluyla gerçekleştirilen intermodal taşımacılık güvenlidir. Taşıma sırasında ürünlerin güvenliği korunur ve yolculuk sırasında yaşanması olası olumsuz durumlara karşı önlemler alınır. Taşıma operasyonu sırasında hem zaman açısından hem maddi açıdan tasarruf edilir. Karbon salınımının azaltılması dolayısıyla intermodal taşımacılık çevre dostu olarak öne çıkar. Karayolu taşımacılığına göre farklı dış etkenlerden çok daha az etkilenen bu yöntem sınır kapısında bekleme, zorlu hava şartları ve trafik yoğunluğu gibi sorunları ortadan kaldırabilir.



Intermodal taşımacılık işlemi nasıl planlanır ve koordine edilir?

Intermodal taşımacılık işleminin planlaması taşınacak yüklere ve yüklerin ulaştırılması gereken noktaya göre planlanır. Genellikle karayolu taşımacılığıyla başlayan intermodal taşımacılık belirli bir süre yol alındıktan sonra uygun şartlar sağlanırsa demiryolu taşımacılığı ile devam eder. Demiryolu taşımacılığı mümkün olmadığı takdirde deniz yolu ya da havayolu araçlarının kullanılması yoluyla yüklerin taşınması süreci devam ettirilir. Trey, vagon ya da konteyner kullanılarak yüklerin sevkiyatının tamamlanması mümkündür. Intermodal taşımacılık kapsamında yüklerin karayolu sevkiyatıyla limanlara getirilip buradan gemilere yüklenmesi tercih edilebilir.



Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi : 09:00 – 18:00

Salı : 09:00 – 18:00

Çarşamba : 09:00 – 18:00

Perşembe : 09:00 – 18:00

Cuma : 09:00 – 18:00

C.tesi – Pazar : kapalı